Wahlforssinkatu 1, 80100 Joensuu  FI | RU

Milloin olet viimeksi mitannut renkaidesi urasyvyyden?

Milloin olet viimeksi mitannut renkaidesi urasyvyyden?

Nyt syksyn sateiden aikaan vesiliirron mahdollisuus on suurimmillaan ja kannattaakin tarkistaa, että kesärenkaiden urasyvyys on VÄHINTÄÄN lain määräämä 1,6 mm. Me Timosella kuitenkin suositellaan, että kulutuspinnan urasyvyys olisi vähintään 4 mm, jolloin rengas suoriutuu kruisailusta vielä hieman vaativimmissakin olosuhteissa. Tekniikan Maailman testeissä kulunut rengas (2,5 mm) ajautui vesiliirtoon jo 75 kilometrin tuntivauhdissa. Sen sijaan testin uudella renkaalla vesiliirto yllätti jopa vasta yli 88 kilometrin tuntinopeudessa.

Voit kotona tarkistaa urasyvyyden joko kahden euron kolikolla tai tulitikulla. Kolikossa on hopeinen reunus, jonka leveys on noin 4 mm. Jos kolikon reuna urassa ollessaan peittyy kokonaan, on kesärenkaissa vielä kulumisen varaa. Tulitikullakin syvyys on helppo mitata, sillä rikkipään pituus on yleensä noin 3-4 mm.

Kesärenkaiden kunto kannattaa tarkastaa muutenkin, kuin vain urasyvyyksien osalta:

  •  Tarkista urasyvyys. Turvallinen urasyvyys on vähintään neljä millimetriä, jonka jälkeen vesiliirtoriski kasvaa huomattavasti.
  •  Tarkista renkaiden sivu- ja kulutuspinta. Pinnat kannattaa silmäillä halkeamien, lohkeamien, pistojen tai epänormaalien pullistumien varalta.
  •  Tarkista pääurat. Pääuriin mahdollisesti juuttuneet kivet porautuvat ajan saatossa yhä syvemmälle renkaaseen ja saattavat aiheuttaa vaurion. Kivet kannattaa poistaa.
  •  Tarkista renkaiden kulumismuoto. Epätasaisesti tai normaalia nopeammin kulunut rengas voi olla merkki siitä, että auton ohjauskulmissa on ongelmia. Virheellisesti kuluva rengas vaikuttaa turvallisuuden ohella ajomukavuuteen, joten ohjauskulmat kannattaa tarkistuttaa korjaamossa.
  •  Tarkista, että kaikki renkaat ovat kuluneet tasaisesti. Auton alla olevien renkaiden paikkoja on hyvä vaihtaa tasaisin väliajoin, jotta ne kuluvat mahdollisimman samaa tahtia. Yleensä vetorenkaat kuluvat nopeammin kuin vapaasti pyörivät. Renkaat voi kierrättää etuakselilta taka-akselille n. 8 000 ajokilometrin välein. Parempikuntoisia renkaita kannattaa käyttää takarenkaina.
  •  Tarkista renkaiden ikä. Aktiivisesti ajossa olevien renkaiden käyttöikäsuositus on 6 vuotta, ja renkaiden kokonaisiän maksimisuositus on 10 vuotta. Renkaan kyljestä on luettavissa sen valmistusaikatunnus, eli neljän numeron sarja, joista kaksi ensimmäistä kertoo valmistusviikon ja kaksi viimeistä vuoden. Luku 2121 siis tarkoittaa, että rengas on valmistettu viikolla 21 vuonna 2021.
  •  Tarkista renkaiden ilmanpaineet ajoittain, sillä oikeapaineinen rengas lisää auton hallittavuutta sekä lyhentää jarrutusmatkaa. Liian pieni rengaspaine näkyy myös lompakossa, sillä vajailla renkailla ajelu rasittaa renkaita ja kuluttaa polttoainetta huomattavasti enemmän.

Mietityttääkö kesärenkaiden vaihto tai haluaisitko jättää renkaiden tarkastuksen ammattilaiselle? Ota yhteyttä huoltopalveluihimme verkkosivuiltamme tai soittamalla numeroon 010 2394 120. Nähdään Timosella!

Vaihtoautohaku