Luottotekijä-haastattelussa pitkän linjan huoltoneuvoja Kimmo Rytkönen

Tervetuloa Timosen auton Luottotekijä-haastattelusarjan artikkelin pariin. Haastatteluissa pureudutaan Timosen auton monipuolisten ammattilaisten persooniin, työhistoriaan ja asiantuntijavinkkeihin aina automyyjistä mekaanikkoihin. Pidemmittä puheitta, eiköhän anneta puheenvuoro haastateltavalle, huoltoneuvoja Kimmo Rytköselle.

Terve Kimmo! Kerroppa ihan alkuun, mitä teet Timosen autolla.

Moro, moro! Olen tässä huoltotiskin työnvastaanotossa. Hoidan asiakaskontaktit pääsääntöisesti, kuunnellaan automurheet ja katsotaan, selvitäänkö huollolla vai tarvitaanko korjausta. Lisäksi teen myös huoltopuolen järjestelyitã, seurantaa ja ajanvarauksia. Ne on sellaisia, jotka muuttuu päivittäin. Samalla seurataan tämän päivän juttuja ja yritetään miettiä kolmen viikon päähän. Se on sellaista hienosäätöä, että pysytään aikataulussa.

Selvã peli. No kuinka se huolto on pelannut tällä viikolla?

Täytyy sanoa, että kiirettä on pitänyt, niin kuin on pitänyt jo monta viikkoa. Silti aina pyritään siihen, että asiakas pääsee mahdollisimman nopeasti eteenpäin.

Hommia riittää siis. Kuinka päädyit Timosen autolla ja kauan olet ollut talossa?

’87 tulin taloon. Eihän siinä mitään, on tullut uusiakin kavereita, mutta on jotkut olleet minua pidempäänkin. Että ei meillä vaihtuvuus ole kovinkaan suurta. Paljon on vielä samoja asiakkaitakin, jotka on ollut siitä asti, kun taloon tulin. Tuttujen asiakkaiden kanssa se kemia on jo olemassa, kun tunnetaan toisemme. Uusien kanssa kuunnellaan ja tutustutaan, niin siitä ne hommat lähtee aina eteenpäin.

Uskollisia asiakkaita siis löytyy. Kerropa seuraavaksi, mikä on parasta työssäsi.

Sanotaan näin, että jos ne päivän aikataulusuunnitelmat menee niin kuin on suunniteltu ja saadaan se huoltokorjaus tehtyä niin, että asiakas on tyytyväinen, niin silloin ollaan onnistuttu. Uskolliset, tyytyväiset asiakkaat – se on tämän työn suola.

Näinhän se on. Seuraavaksi ajankohtaista asiaa auton talvihuollosta: miksi se kannattaa tehdä?

Kyllä semmoinen auton peruskatselmus kannattaa aina ennen talvireissuja tehdä, niin ei tule sitten kesken loman mitään yllätyksiä.
Autossa saattaa kuitenkin monesti olla kaikenlaista yllättävää, mitä omistaja ei ole huomannut. Jos autoon tulee vika kesken reissun, niin se voi olla helposti monta päivää pois käytöstä, jos täkäläisellä autohuollolla on kiirettä. Jos viat saadaan korjattua ja auto huollettua tutussa paikassa ennen reissua, niin loma sujuu huomattavasti mukavammin.

Paraneeko auto vaihtamalla vai huoltamalla?

On tietysti ihmisiä, jotka ovat päättäneet vaihtaa auton aina tietyn väliajoin, mutta kyllähän sitä säännöllisesti huoltamalla pääsaäntöisesti halvemmalla selviää. Yhden vuoden huoltokulu on kuitenkin vielä melko pieni.

Viisaita sanoja. Millaisia lomasuunnitelmia mieheltã löytyy?

Ei minkäänlaisia. Silloin kun pääsen lomalle, puhelimesta katkeaa yhteys ja mökille mennään niin kuin aina. Mökin Lisäksi on vielä tämä pääpaikka Joensuussa ja sen lisäksi kotipaikka, niin kyllä niissä riittää askaretta.
On mukava päästä laittamaan paikkoja ja kalkuttelemaan puita, siinã se hermo lepää. Kyllähän se vaimo tuossa kertoi, ettà johonkin pitäisi lähteä, mutta ei ole vielä tehty suunnitelmia.

Kyllä, kyllä. Mitä muuta tulee tehtyä vapaa-ajalla?
Päivittäin pyrin käymään lenkillä, ja kesäisin pyöräillään. Päivät kun ollaan sisällä, niin se on päivän päätteeksi saatava kunnolla happea.

Näinhän se on. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Terveys on pysynyt hyvänä, siitä olen kiitollinen. Elämä on noin muutenkin hyvällä mallilla, ja lapsetkin on jo maailmalla ja voi hyvin. Eihän tässä ole kuin rallatella.

Se on hyvä. Loppuun vielä kiperä kysymys myyntipuolen Arilta: Lähdetkö viikonloppuna perunan keittoon?

Perunat on kylla maassa, mutta en lähde suoranaisesti keittoon. Keittopaikalle kyllä menen, mutta en keitä. Lauantaiaamuksi on kuitenkin taas uusia suunnitelmia – Ari ymmärtãä kyllä mitä tarkoitan.

Ymmärrän, ymmärrän. Kiitos haastattelusta ja mukavaa jatkoa!

Kiitos samoin!

Huollon tarpeessa?

Ei hätää, klikkaa tästä ja ota yhteyttä!